Sacatar, residency (2011)

2011 Residency Sacatar

(projecten, tekeningen, animaties)

 

In 2011 ben ik geselecteerd voor een artists residency op het schiereiland Itaparica, aan de Allerheiligenbaai in Bahia (Brazilië).

Aan het strand langs de baai raapte ik tijdens mijn dagelijkse wandelingen plastic afval. De flessen spoelde ik schoon en bewaarde ik. Terwijl ik inkt-tekeningen begon te maken over mijn kennismaking met Bahia, verschenen in die tekeningen ook de flessen. De hoofdrol in die kennismaking was overigens weggelegd voor de Candomblé-jurk – de jurk die Afro-Braziliaanse vrouwen dragen tijdens ceremoniën en een van de symbolen voor Bahia.

De plastic flessen verwerkte ik tegelijkertijd in mijn eigen versie van de Candomblé-jurk.

WAT IS ER MIS MET EEN TWEEDEHANDS JURK?

Van de tekeningen maakte ik een boek: Wat is er mis met een tweedehands jurk?Dit boek kwam in 2012 uit bij uitgeverij Philip Elchers, in een oplage van 175 exemplaren.

In elk boek zat ook een ‘frame’ uit een animatie (bestaande uit 175 handgetekende A-4tjes), die ik speciaal voor deze uitgave heb gemaakt.

Er waren 25 luxe edities, die gebonden waren in een bijzonder etui, samen met een originele inkt-tekening (niet uit het boek) en de DVD met daarop de animatie.


Geplaatst

in

, ,

door